U bent hier

Open training Dans en Demo - zaterdag 27 juni 2015

Hou jij ook van TURNEN en DANSEN?

 

Wat is Dans en Demo?

Dans & Demo is een combinatie van acrogym, tumbling, ritmische gymnastiek en dans. Het hele jaar door werken we aan een oefening waarbij deze verschillende gymnastiekdisciplines aan bod komen. Niet alleen is turnervaring belangrijk maar ook gevoel voor ritme en expressiviteit.  Zowel de muziek, kledij en choreografie worden op een bepaald thema afgestemd.

Dit jaar brengen onze "Blauwe maan-nimfen" ode aan de blauwe maan. Ze trainen onder leiding van trainster Dorien en zullen ook hun kunnen demonstreren tijdens het jaarlijks optreden op de braderie op 20 juni.

Wanneer kan je starten in Dans en Demo?

Dans & Demo is een SELECTIE-groep binnen EWB. Turnervaring en gevoel voor ritme zijn een vereiste om zich te kunnen aansluiten. Tijdens de lessen dans en demo is er namelijk geen ruimte om nieuwe turnelementen aan te leren. Vandaar is het belangrijk en verplicht om zich blijvend aan te sluiten bij een groep voor gevorderden (Miniemen, Aspirant Juffer, Juffers, Scholieren). Op die manier werken de gymnasten verder aan hun turnervaring en blijven ze evolueren.

Gymfed heeft bij de categorie Dans & Demo een minimumleeftijd vastgelegd. Om te kunnen deelnemen aan wedstrijden moet deze gerespecteerd worden. De minimumleeftijd voor volgend seizoen is vastgelegd op gymnasten die geboren zijn in 2009.

Wil jij ook deel uitmaken van deze toffe groep?

Kom naar onze open training op zaterdag 27 juni 2015.

UUR: van 18u00 tot 19u30.
PLAATS: Turnzaal EWB, Laurens De Metsstraat 17, 9620 Zottegem

Voor meer info contacteer onze trainster Dorien.